Buscar este blog

Be, cabrit o tall rodó rostit a la cassola


Ingredients

1 kg. de ceba
Alls
2 tomàquets oberts
1 pastanaga
Nou moscada
Canyella
Conyac
Vi d'Oporto
Patates (opcional)

Elaboració

Si es fa amb patates, es tallen a daus, se salen i es fregeixen amb oli abundant i tapades perquè quedin ben toves i, al mateix temps, ben daurades. Quan estan cuites, es deixen en un recipient, ben tapades, perquè es conservin bé, fins al moment d'ajuntar-les amb la carn.

Amb l'oli sobrant de les patates, es pot començar a fer el rostit.

Es posa l'oli en una cassola. Després hi posarem la carn tallada a trossos una mica grandets (el cabrit, com és petit, és millor rostir-lo a peces senceres. Si és tall rodó, s'hi posa sencer, és clar). Quan la carn està ben daurada, li afegirem les verdures, només marcades amb un ganivet. Dues o tres cebes, 2 tomàquets madurs, grans d'all, la pastanaga tallada a trossos i un trosset petit de nou moscada. Quan està tot ben ofegat, s'hi tira un bon raig de conyac i s'encén perquè quedi ben flamejat. Passats uns cinc minuts, s'hi tira un got de vi d'Oporto.

Per fer aquest rostit, no s'ha de tapar la cassola. Les patates s'hi afegiran després d'un minuts després d'haver-hi tirat el vi.

Es calcula que per coure la carn de be es necessària una hora o una hora i mitja de cocció, però dependrà de si la carn és o no tendra. Si es tracta de tall rodó, pot arribar a estar dues hores. Es molt important també vigilar el suc de la cassola. No n'ha de faltar mai. Si es creu que n'hi ha poc, s'ha d'afegir una mica més de vi. El trosset de nou moscada i la canyella es treuen abans de servir-ho a taula.

Si estem fent tall rodó, es treu el fil en calent, però la carn s'ha de tallar en fred.
La resta d'ingredients del rostit es passen pel minipimer, per tal de fer una salsa. Un cop la carn està tallada, es posa en una plàtera junt amb la salsa. Es posa a forn baix una estona perquè es calenti lleugerament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario