Per a la base (surt per a dues vegades - l'altra mitad es congela)
125 grs. de mantega a temperatura ambient
125 grs. de sucre
1 ou
1 culleradeta de llevat químic
330-340 grs. de farina
Per al farcit del pastís
750 grs. de requesón alemany (si no en trobem, pot fer-se amb formatge quark)
2 ous (separant la clara del rovell)
125 grs. de sucre
1 sobre de puding de vainilla (jo compro el del Lidl)
ratlladura de mitja llimona
125 grs. de nata per muntar
1 clara batuda per pintar (opcional)
Preparació
Per a la base
Posar tots els ingredients al vas i barrejar 15 segons a velocitat 6.
Agafar la mitad de la masa i extendre-la en un motlle desmuntable d'uns 26 cm. Només la base, no els laterals. Posar-ho a la nevera.
Per al farcit del pastís
Es precalenta el forn a 150º.
Per a les clares: posar les dues clares al vas amb la papallona posada i muntar 2 minuts, a 37º, velocitat 3 1/2. Reservar en un bol que sigui ampli, per després poder fer la barreja final.
Netejar el vas i muntar la nata, molt freda, amb la papallona i a velocitat 3 1/2. Treure i reservar.
En el vas s'hi tira la pell de la llimona i es ratlla durant uns segons a la màxima potència. S'hi afegeix el formatge, els dos rovells d'ou, el sucre, el puding i la nata muntada i es barrega 6 segons a velocitat 5. Es treu aquesta mescla de la Thermomix i es barreja, mica a mica, sobre les clares muntades de forma homogènia. Es pinta amb la clara, si es vol.
Es tira tota aquesta mescla sobre la base, que ja s'haurà endurit a la nevera. Es posa al forn a 150º uns 25 minuts. Llavors es puja el forn a 170º i s'hi deixa uns altres 40 minuts. Es comprova que el pastís estigui ben fet amb un escuradents.
Es deixa refredar i ja es pot menjar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario