Buscar este blog

Crema de porros (vichyssoise)


Ingredients

5 porros
1 patata
1 ceba mitjana
oli d'oliva verge extra
1 got de llet desnatada
aigua
sal i pebre

Elaboració

En primer lloc es fan uns talls al llarg de porros i es renten bé sota l'aixeta, d'aquesta manera, és fàcil treure les restes de terra que poden quedar entre les fulles. Es trossegen i es reserven.

En una olla es posa una mica d'oli d'oliva per daurar la ceba tallada en juliana. Abans que comenci a agafar color, s'hi afegeixen porros i s'ofeguen amb la ceba, mentre es pela i trosseja la patata, que s'incorpora igualment a l'olla. Després d'ofegar bé aquests ingredients, es cobreixen de brou de gallina i es deixen coure a foc mig uns 30 minuts.

Quan s'ha cuit, es fa un puré amb ajuda de la batedora, i si es vol que la crema quedi més fina, es passa pel xinès. Es torna a posar al foc, s'afegeix la llet i se salpebra. Es pot afegir llet o aigua fins conesguir al punt d'espessor desitjat a la crema. Si es vol que quedi menys greixosa, no s'hi tira llet, sinó que s'hi tira major quantitat de brou.

Aquesta crema es pot acompanyar amb una mica de porro cruixent. Es talla un dels porros en juliana i se salta en una paella pincielada d'oli-Es serveix una mica d'aquest cruixent a cada plat.

Una altra opció d'acompanyament serien tacos de pernil salat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario