Buscar este blog

Polvorons


Ingredients (per a 35-40 polvorons)

500 g de farina 
125 g d'ametles lleugerament torrades i ratllada 
250 g de sagí de porc (llard) a temperatura ambient 
250 g de sucre glas 
una mica de canyella 
sucre glas per a empolvorar per sobre 

Preparació

Es torra la farina en una paella o olla gran. Es va remenant de tant en tant. Se sap que està feta quan agafa un color groguenc, despendrà una olor característica i s’anirà aterrossant. Per a això, es triga uns 20-25 minuts a foc moderat. Es deixa refredar.

Si no es tenen les ametlles torrades, es posen en una safata de forn i es torren a 170º durant 12-17 minuts remenant-les de tant en tant. S’ha de vigilar perquè depenent del forn en els últims minuts es poden cremar. Es deixen refredar completament. Quan es refreden, es trituren donant uns cops de turbo amb la Thermomix o amb una picadora.

Es posa el sucre en el vas i es tritura programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

Es barreja bé el llard amb el sucre, s’hi agrega la farina, la canyella i l'ametlla torrada i mòlta. Es pastan bé fins que quedin tots els ingredients ben integrats amb la Themormix, fonent una mica el llard, a 37º i després posant tots els ingredients al vas i barrejant-los de 2 a 3 minuts a velocitat espiga. Ha de quedar una textura com de sorra. 

Es posa la massa entre 2 làmines de plàstic o de paper vegetal. S’aplana amb un corró deixant un gruix d’un centímetre. Es deixar reposar en el frigorífic damunt d’una safata perquè no es deformi uns 10 minuts.

Mentrestant es va escalfant el forn i es van preparant les safates amb paper de forn o silicona. 

Es treu la massa de la nevera. Es formen els polvorons amb un motlle rodó o amb el mateix cubilet de la Thermomix i es van col·locant en la safata de forn damunt d’una làmina de silicona o de paper vegetal. Es junten els retalls i es formen nous polvorons.

Es fiquen al forn uns 15 ó 20 minuts a uns 170º, vigilant sobre tot els últims minuts. (El temps dependrà de cada forn i del tamany dels polvorons). Han de quedar amb un color lleugerament torrat. Quan s'hagin refredat, s’agafa un colador menut, s’omple de sucre glas i es tira el sucre per sobre dels polvorons donant copets al colador. Es poden embolicar amb paper de seda.







No hay comentarios:

Publicar un comentario