Buscar este blog

Pastís mousse de llimona (Thermomix)

Ingredients

Per a la base

250 grs. de galetes Digestive (pel meu gust, es podria posar bastant menys galeta)
75 grs. de mantega

Mousse de llimona

10 grs o 6 fulles de gelatina grans
150 grs. de sucre
la pell d'una llimona sense res de la part blanca
250 grs de nata per a muntar (mínim 25% mg)
100 grs de suc de llimona
3 ous (separant la clara del rovell)
sal
unes gotes de suc de llimona

Decoració

Es pot fer amb una gelatina de llimona, preparant-la amb aigua una mica tèbia. Quan es tira, s'hi pot espolvorejar la ratlladura d'una altra llimona.


Preparació


  1. En un bol amb aigua freda, se sumergeix la gelatina per hidratar
  2. Es tira el sucre al vas i la pell de la llimona, es pulveritza 30 segons a velocitat progressiva. Es retira i es reserva.
  3. Sense rentar el vas, es col.loca la papallona i es munta la nata a velocitat 3 i mig sense programar temps. Quan estigui llesta, es retisa del vas i es guarda a la nevera. Es retira la papallona.
  4. Sense la papallona, s'hi tiren les galetes i la mantega. Es programa 2 minuts, a 37º, velocitat 4. Es tira al motlle desmuntable i es forma la base. Es posa a la nevera perquè es refredi.
  5. Es neteja el vas i s'hi tira el suc de la llimona. Es calenta 30 segons, a 100º, a velocitat 1. S'hi tira la gelatina escorreguda. Es barreja durant uns segons fins que es vegi que la gelatina s'ha desfet completament. Es retira i es reserva en un bol.
  6. Es col.loca la papallona de nou, s'hi tira el sucre reservat i s'hi tiren els rovells d'ou. Es programa 5 minuts, 80º a velocitat 3 i mig. Quan s'hagi acabat el temps, es tira el suc amb la gelatina reservats i es bat 10 segons a velocitat 3 i mig. Es passa a un bol gran, on s'aniran incorporant els ingredients mica a mica.
  7. Es renta bé el vas i la papallona, per tal de muntar les clares a punt de neu. Es col.loca de nou la papallona al vas net, s'hi tiren les clares, una mica de sal i unes gotes de suc de llimona. Es munta a punt de neu programant 5 minuts a velocitat 3 i mig.
  8. A continuació s'ha d'unir tot. Primer es barreja la crema dels rovells amb el suc de llimona amb la nata reservada. Un cop fet, es barreja la mitad de les clares muntades i després l'altre mitad, amb unes varilles i amb molt de compte, per tal que agafi la textura de mousse. Un cop està tot barrejat, es tira al motlle amb la base de les galetes ja endurida, i es deixa reposar a la nevera, al menys, 4 hores.



No hay comentarios:

Publicar un comentario