Buscar este blog

Pollastre rostit

Ingredients

Un pollastre (tallat a quarts o més, segons la mida del pollastre)
2/3 tallas de cansalada viada d'ibèric (o llard de porc)
1 cabesa d'alls
2 cebes
1 fulla de llaurer
1 tira de canyella sencera
2 claus petits
1 polsim de farigola
conyac
vi dolç o ranci


Preparació

Es neteja el pollastre i es salpebre.

Primer es posa oli en una paella i es fregeix la cansalada. Quan està rossa, s'hi posa el pollastre, perquè també es faci una mica ros.

Es posa tot junt en una cassola (o safata per al forn). La cansalada es posa a sobre del pollastre. També s'hi posa una cabesa d'alls sencera, fent-li una mica de talls o directament, partint-la per la meitat. S'hi tiren dues o tres cebes senceres i pelades (també s'hi poden posar cebes petites franceses, que després se serviran amb el pollastre), una fulla de llaurer, una tira de canyella sencera, 2 claus petits i un polsim de farigola si se'n té.

Tot això es deixa coure a foc lent. Al cap d'una estona, una mitja hora, s'hi tira una raig de conyac. Després, més tard, s'hi tira un vi dolç o ranci. Si es veu que hi ha poc líquid, també s'hi pot tirar una mica d'aigua, però molt poqueta, per tal que no quedi ressec.

Si el pollastre es fa a cassola, s'ha de coure a foc lent i amb la cassola tapada durant mitja hora o 3/4 d'hora, segons com sigui el pollastre. Si es fa al forn, s'ha de tapar amb paper d'alumini i deixar-ho a foc baix (a 120º) una hora i mitja o fins i tot dues hores, si el pollastre és de granja.

Es comprova que ja està fet, puntxant-lo amb un punxó. Si el punxó entra bé a la carn, és que ja està fet.

Cocció amb crockpot

3 hores en BAIXA





No hay comentarios:

Publicar un comentario