Buscar este blog

Pastís de maduixes (Thermomix)

Ingredients

Per a la base
2 ous
60 grs. de sucre
60 grs. de farina
1 mica de sal

Per al farcit
500 grs. de nata per muntar molt freda amb un mínim del 35% de matèria grassa
8 fulls de gelatina
500 grs. de maduixes
200 grs. de sucre
el suc de mitja llimona
1 iogurt natural

Preparació

Per fer la base, es pot fer amb la típica base de galetes triturades amb mantega o fer un pa de pessic.
Si optem per la segona opció, posem la papallona i hi afegim els ous i el sucre. Programem 5 minuts, 37º, velocitat 3 1/2. Quan s'acabi aquest temps, es torna a programar el mateix temps i a la mateixa velocitat, però aquesta vegada sense temperatura.

S'afegeix la farina i la sal i es programen 10 segons a velocitat 2. S'acaba de barrejar amb l'espàtula i tira la mescla al motlle on es farà el pastís. Es posa al forn a 180º durant 15 minuts. Es reserva.

Per fer el farcit, es posa la papallona a la Thermomix i es munta la nata a velocitat 3 1/2 sense programar temps, vigilant de parar quan estigui ben muntada. Es retira i es reserva a la nevera.

Es posen els fulls de gelatina a remullar en aigua freda fins al moment d'utilitzar-les.

Es tiren les maduixes al vas, junt amb el sucre i el suc de la llimona. Es programa 5 segons a velocitat 4. Llavors es programen 10 minuts, a 100º i a velocitat 3.

Un cop passats aquests minuts, s'hi afegeixen les fulles de gelatina escorregudes i es programen 30 segons a velocitat 4. Es reserva i es deixa refredar tota la barreja a temperatura ambient.

Quan la barreja de les maduixes ja s'ha refredat, s'hi afegeix el iogurt i la nata muntada. Es barreja tot amb molta cura, perquè quedi la textura de mousse.

Es tira aquesta escuma sobre la base que ja hem preparat i es posa al congelador, com a mínim, 3 hores abans de menjar-ho o a la nevera fins que quedi ferm.

Per a la decoració, es pot retirar una mica de la mescla de maduixes amb la gelatina. I quan el pastís ja està fred, es posa per sobre junt amb trossos de maduixa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario