Buscar este blog

Equivalències edulcorants (Stevia i Xarop d'Àgave)

Es important saber que, al reemplaçar el sucre amb Stevia, les proporcions no seran mai iguals. Aquests edulcorants naturals són molt potents i amb una petita quantitat n'és suficient per obtenir bons resultats.

La correspondència amb Stevia són:
  • 1 cullerada de sucre correspon a 7 o 8 gotes de Stevia líquida
  • 1 cullerada de sucre correspon a un quart de culleradeta de pols de Stevia
  • 200 grs. de sucre equivalen a 1 1/2 cullerada sopera de pols de Stevia (10 grs.)
  • 1 kgs. de sucre equival a uns 50 grs. de pols de Stevia
La Stevia, a més, també ajuda a daurar les postres i els aliments, per la qual cosa, al substituir el sucre per Stevia pot provocar que canviï l'aparença i el sabor del postre. Una manera d'evitar això seria reemplaçar la meitat de la quantitat de sucre per Stevia.

Així mateix, els postres que portin llevat en la seva elaboració, tampoc creixen igual amb la Stevia.

Respecte al Xarop d'Àgave, la correspondència seria de 50 grs. de sirope per cada 100 grs. de sucre.

En els postres que portin farina, hem de diluir-la bé en els ingredients líquids. Com que el Xarop d'Àgave es líquid si la recepta ja porta bastants ingredients líquids, hauriem de treure part dels altres ingredients per afegir el Xarop d'Àgave.

Les receptes que portin mel, podem substituir-la directament pel Xarop d'Àgave, ja que no alterarà el resultat final de la recepta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario