Per al farcit:
- mantega fosa per pintar la massa per dins
- 150 grs de pernil dolç
- 8 peces de formatge Havarty
- 100 grs. d'olives verdes sense pinyol
- o batut per pintar la barra de pa, un cop ja està farcida
Per a la massa:
- 250 grs de llet
- 50 grs de mantega
- 50 grs de sucre
- 30 grs de llevat de forner
- 500 grs de farina
- 1 culleradeta de sal
Preparació
Es posa la llet, la mantega i el sucre al vas i es barreja 1 minut, 37º, velocitat 2.
S'afegeix el llevat i es barreja 10 segons a velocitat 2.
S'afegeix la farina i la sa, es programen 20 segons a velocitat 6 i s'amassa 3 minuts a velocitat espiga.
Un cop amassat, s'estira la massa molt fina formant un rectangle de la mida de la safata del forn i es pinta amb la mantega fosa.
Es farceix amb el pernil dolç, el formatge i les olives.
S'humiteja amb aigua una de les bandes (lliure de farciment) per poder segellar el pa i s'enrotlla començant per l'altra banda, apretant molt bé (com si for un braç de gitano).
Es tanca també pels costats.
Es posa el pa a la safata del forn, es fan uns petits talls al damunt.
Es deixa reposar, al menys, una hora per deixar que la massa pugi.
Quan ja ha pujat i abans de posar-ho al forn, es pinta tot amb l'ou batut.
Es forneja a 180º durant 30 o 40 minuts. Si es veu que la part de dalt s'està torrant massa, es tapa amb paper de plata i es torna a posar al forn fins al final del temps.
No hay comentarios:
Publicar un comentario