Ingredients per 500gr aprox.
150gr d'aigua embotellada
350gr de sucre blanc
Gasificants: al Mercadona els venen, un sobre blanc i un altre morat:
Preparació
350gr de sucre blanc
Gasificants: al Mercadona els venen, un sobre blanc i un altre morat:
- 1 sobre blanc de gasificant (àcid cítric)
- 1 sobre blau o morat de gasificant
Preparació
- Es posa l'aigua a temperatura ambient i es programen 3 minuts, 50 º, velocitat 5 (la temperatura haurà d'arribar obligatòriament a 50 º).
- S'afegeix el sucre. Es programen 6 minuts, 80 º a velocitat 4 (ha d'assolir els 80 º per continuar).
- S'afegeix el sobre blanc i es barreja 10 segons a velocitat 4 (Àcid màlic E-296 i àcid tartàric E-334 = 2,2gr)
- Ara haurem d'esperar que la temperatura del vas baixi a 60 º abans de continuar. Seran uns 5 minuts.
- Un cop assolits els 60 º, s'incorpora el sobre blau de gasificant (Bicarbonat sòdic E-500ii = 3,3gr) i es barreja 1 minut en velocitat 4
Aquest sucre aguantarà tancat 10-12 mesos a temperatura ambient.
Utilització
- Gelats: se substitueix un 30% de sucre blanc per l'invertit (hi ha qui fa servir fins al 80% de sucre invertit). El sucre invertit no cristal.litza, així que els gelats quedaran més cremosos i serà més senzill donar-los forma.
- Pastissos: en aquest cas se substitueix un 20% de sucre blanc per l'invertit. Aquest sucre ajuda que la brioixeria es mantingui més temps tova, li aporta una altra humitat, accelera el llevat de masses i també es pot usar per donar més color i brillantor a l'acabat final.
- Masses fermentades: s'ha d'usar el 50-70% i ajuda a que les masses fermentin més ràpid.
No entendré mai xq li feu tanta propaganda al Mercadona
ResponderEliminar