Buscar este blog

Croquetes d'aprofitament (Thermomix)

Ingredients

300-400 g de carn d’olla (pilota, vedella, pollastre, botifarra...inclús s'hi pot posar pastanaga o verduretes)
50 g d’oli d’oliva
50 g de mantega
30 g de ceba
85 g de farina
400 ml de llet
Sal
Nou moscada
Ou
Pa ratllat
Farina blanca

Elaboració

En el got de la Thermomix hi posem la carn d’olla, de la qual n'haurem tret els ossos, les pells i el greix. Programem 6 segons, a velocitat 5. Reservem.

Sense netejar el got, posem la ceba i la piquem, 4 segons a vel. 4. Si ens agrada més picada, repetim. Afegim l’oli i la mantega. Programen 3 minuts, temperatura varoma a velocitat 3 ½.. A continuació, hi incorporem la farina i programem 1 minut, temperatura 100º, velocitat 2 ½.. Incorporem la llet i programem 7 minuts a temperatura varoma, velocitat 4. Quan faltin 2 minuts, sense parar la màquina, pel bocal, anem afegim la carn d’olla que hem triturat i reservat.

Acabat el temps, deixem reposar la massa un moment sense treure el got de la Thermomix. Aboquem la pasta en un recipient i la deixem refredar. La cobrim amb paper film, pèl a pèl, es a dir, fent que aquest toqui amb la pasta, així evitarem que es faci una capa dura.

Quan la pasta és ben freda, anem formant les croquetes, amb l’ajuda de dues culleres o d'una mànega pastissera. Anem passant les croquetes primer per la farina blanca, després per l’ou batut i finalment pel pa ratllat. 

Un cop fetes, si no les hem de gastar totes, les congelem, i quan les necessitem les fregim directament congelades.

A l’hora de fregir hem de tenir en compte fer-ho amb oli abundant i que estigui ben calent. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario