Buscar este blog

Croquetes de pollastre (Thermomix)

Ingredients

250 grs de pollastre / gall d'indi
2 cebes tendres
70 grs de mantega
60 grs. de maizena (farina fina de blat)
20 grs. de farina
550 ml. de llet
sal
pebre i nou moscada
ou batut i farina de galeta
oli d'oliva verge

Elaboració

Es posen les dues cebes al vas i es trituren uns segons a velocitat 5. Es tira oli d'oliva i es couen a temperatura Varoma durant 5 minuts. Llavors es tira el pollastre, que prèviament haurem salpebrat, i es torna a coure durant 5 minuts més, a temperatura Varoma.

Passat aquest temps, es tritura la mescla uns segons a velocitat 6, segons es vulgui la consistència de la croqueta.

S'hi afegeix la mantega i es cuina, durant 2 minuts, a temperatura Varoma, velocitat cullera, sense el cubilet posat.

S'incorpora la maizena i la farina. Es programen 4 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1, sense cubilet.

S'hi afegeix la llet i es cuina 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1, sense cubilet

S'hi afegeix el pebre, la nou moscada i, si es vol, una pastilla Avecrem. Es cuina 20 minuts més, temperatura Varoma, velocitat 1 i mig, sense cubilet.

Quan la pasta és ben freda, anem formant les croquetes, amb l’ajuda de dues culleres o d'una mànega pastissera. Anem passant les croquetes primer per la farina blanca, després per l’ou batut i finalment pel pa ratllat. 

Un cop fetes, si no les hem de gastar totes, les congelem, i quan les necessitem les fregim directament congelades.
A l’hora de fregir hem de tenir en compte fer-ho amb oli abundant i que estigui ben calent. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario