Buscar este blog

Pastís de pollastre amb verdures (amb massa filo o massa de full)

Ingredients

Massa filo o de full
1/2 ceba
1/2 porro
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1/2 carbassó
1 pastanaga petita
150 grs. de xampinyons
1 llauna de blat de moro
1/2 pit de pollastre
2 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades de formatge cremós, tipus Philadelphia
Sal, pebre, herbes provençals al gust
100 grs. de mantega fosa

Elaboració

Rentar bé i picar a trossets petits la ceba, el porro i els pebrots i sofregir en una mica d'oli a foc lent.Rentar i ratllar a part el carbassó (amb la pell) i la pastanaga ja pelada. Afegir al sofregit anterior i remoure agregant una mica més d'oli si cal.

Quan les verdures ja estiguin tendres, afegir els xampinyons picats.Picar o processar amb una minipimer el pit de pollastre cuita i afegir a la preparació, juntament amb el blat de moro, tallat en trossos petits.


Salpebrar a gust i afegir una mica d'herbes provençals (opcional).


Finalment, afegir dues cullerades plenes de formatge cremós i barrejar. Retirar del foc i reservar.Greixar un motlle desmuntable amb una mica de mantega. Sobre la base, col·locar la primera capa de massa tall, cura de afirmar-la també sobre les parets del motlle. A sobre, pintar la massa tall amb una mica de mantega fosa i col·locar sobre aquesta una altra capa de massa tall, i així successivament fins a col·locar un mínim de 5 capes de massa tall. Bolcar sobre el farciment i tapar amb una capa de massa tall, pintada sobre amb mantega fosa i noves capes de massa tall, deixant les vores sobrants desplegats cap al centre i cap amunt de manera desordenada.


Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario