Buscar este blog

Crema de marisc (Thermomix)

Ingredients

Per al fumet:
  • 400 gr de gambes, reservant les pells i els caps
  • 1 ceba
  • 600 gr de musclos
  • 30 gr d'oli d'oliva verge extra
  • 30 gr de brandi
  • 800 gr d'aigua

Per a la crema:
  • 80 gr d'oli d'oliva
  • 100 gr de ceba
  • 1 porro
  • 1-2 grans d'all
  • 200 gr de tomàquet triturat, natural o en conserva
  • 300 gr de peix blanc tallat a daus: lluç, perca, rap...
  • sal
  • pebre al gust
  • 100 gr de nata líquida per cuinar
Elaboració

Per al fumet, es posa en el Varoma els musclos ja nets. En el vas es posen les closques i els caps de les gambes, una ceba i l'oli i se sofregeix 6 minuts, Varoma, velocitat 4.
S'incorpora el brandi i l'aigua i es tanca el got. Es posa el Varoma sobre la tapa amb els musclos i es programen 10 minuts, Varoma, velocitat 2. (no ha de sortir l'aigua pel broc, però si passés, es baixa la temperatura a 100ºC i / o es puja la velocitat a 4). Passat aquest temps, es comprova que els musclos estiguin oberts. Es retira la carn dels musclos i es reserven en un bol. Es passa el fumet per un colador fi i es reserva.

Per a la crema, es renta el got, s'asseca i es posa dins l'oli, la ceba, el porro i el gra d'all. Es trosseja 4 segons a velocitat 4. S'hi afegeix el tomàquet triturat i una mica de sucre i se sofregeix 8 minuts, Varoma, velocitat 1. S'afegeix el fumet i es reserva la resta. Es posen en el recipient Varoma els peixos blancs a daus i les gambes, i es col·loca el Varoma en la seva posició. Es cou tot 10 minuts, Varoma, velocitat 1. Compte, que no se surti l'aigua pel bocal.
Finalment, s'incorporen els peixos a la crema del vas, deixant alguns per decorar i es tritura 1 minut en velocitat progressiva. 
Es prova el punt de sal, s'hi tira el pebre i s'hi aboca la nata. Es barreja 2 minuts en velocitat 5.

No hay comentarios:

Publicar un comentario