Buscar este blog

Cloïsses amb vi blanc

Ingredients

1 kg. de cloïsses
150 ml. de vi blanc
2 grans d'all
1 bitxo
julivert fresc
oli i sal

Elaboració

En primer lloc, les cloïsses s'han de rentar amb abundant aigua freda, quan ja estiguin una mica obertes, per tal de treure les impureses i la sorra.

Si són congelades, s'obriran ràpidament una mica al posar-les en remull i ja es podran rentar. Si són fresques, convé tenir-les unes tres hores abans de cuinar-les en una cassola o recipient gran de plàstic. Hem d'afegir-aigua, un bon grapat de sal gruixuda (50/60 g. per litre d'aigua) i canviar l'aigua tres o quatre vegades.

Pelem els grans d'all i els trossegem a daus petits. Escalfem un raig d'oli d'oliva en una cassola o wok i afegim els alls trossejats i el bitxo. Daurem els alls fins que veiem que comencen a agafar color. És important regular la temperatura per evitar que se'ns cremin.

Afegim el julivert, les cloïsses i el vi blanc. Ho cuinem durant uns 2 o 3 minuts per evaporar l'alcohol del vi i tapem la cassola, deixant una cantonada oberta. Cuinem fins que les cloïsses s'hagin obert, preparades en el seu propi vapor. Aquest procés ens portarà uns 4 o 5 minuts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario