Buscar este blog

Spaguettis a la vongole amb cloïsses


Ingredients

Spaguettis (100 grs. per persona)

1 kg. de cloïsses
1 got de vi blanc
6 tomàquets tipo pera madurs
3 grans d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal i pebre
1 bitxo (opcional)
concentrat de peix de roca (opcional)

Elaboració

S'obren els tomàquets per la meitat i es buiden de llavors i aigua, es ratllen i es reserva la polpa. Es piquen els alls i el bitxo, si es vol posar. Es pica el julivert fresc.


Es posa el vi en una cassola amb tapa a foc fort. Quan comenci a bullir, s'afegeixen immediatament les cloïsses, es col·loca la tapa i es deixa que s'obrin.

Quan estiguin obertes, es treuen sobre un colador que estarà sobre un recipient per recuperar tot el brou.


En una paella freda s'hi tira un bon raig d'oli i l'all (i bitxo si s'usa), s'encén el foc a temperatura mitjana, i quan l'all comenci a ballar i a prendre color, s'afegeix el tomàquet remenant, el suc de les cloïsses, la sal i el concentrat de peix de roca si s'hi vol posar. Es cuina a foc lent, destapat i remenant de tant en tant.


Quan la salsa estigui a punt, s'hi tiren les cloïsses. Mentrestant, es bullen els espaguettis. Un cop fets, es colen i es tiren immediatament a la salsa que tenim preparada.


Se serveixen immediatament en els plats i es decoren empolvorant el julivert picat per sobre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario