Buscar este blog

Lassanya de llenties i verdura (Thermomix)

Ingredients

12 plaques de lassanya pre-cuites
100 grs. de llenties
1 ceba
1 pastanaga
5 xampinyons
1/2 carbassó
1 pebrot verd
3 tomàquets de pera ratllats
sal, pebre i orenga

per a la beixamel...
mantega
farina
llet
sal i nou moscada

per a gratinar-ho...
formatge parmesà

Elaboració

Es couen les llenties durant uns 25-30 minuts, fins que estiguin fetes. Es reserven.

Se sofregeix la ceba ben picada 5 min / Varoma / vel 1. Llavors es tira la resta de les verdures, menys el tomàquet, i es piquen perquè quedin trossos petits 5 seg / vel 6. Se sofregeixen junt amb la ceba 5 min / Varoma / vel 1. Al cap d'aquesta estona, s'hi tira el tomàquet ratllat, la sal, el pebre i l'orenga. Es deixa sofregir 12 minuts més. Quan les verdures estiguin fetes, es barreja junt amb les llenties que tenim reservades.

Mentre es fa el farciment, es deixen en remull les plaques de lassanya (si estan pre-cuites), per escórre-les després sobre d'un drap net.

I també mentre es fa el farciment, es pot anar fent una salsa beixamel.

Ara ja podem anar muntant la lassanya. En una safata de forn pintada amb oli o mantega, s'hi posa una capa de pasta; al damunt, una de farciment, una cullerada de beixamel i, a sobre, una altra capa de pasta. Es repeteix l’operació 2-3 vegades. S'acaba amb una placa de pasta, s'hi afegeix beixamel i formatge parmesà. Es cou al forn uns 15/20 minuts a 190ºC.





No hay comentarios:

Publicar un comentario