400 grs. de farina de força
120 ml. d'aigua
12 grs. de llevat fresc
2 rovells d'ou
25 grs. mantega
80 grs. de sucre
Elaboració
Primer de tot es disol el llevat en aigua una mica calenta. Un cop està disolt, es barreja amb la farina i el sucre i s'amassa. Quan ja està integrat, s'hi tiren els rovells d'ou. Es continua amassant. Al final, s'hi tira la mantega freda.
Quedarà una bola de massa, que s'ha de deixar reposar fins que dobli el seu tamany. Un cop ha passat, amb el rodillo s'exten la massa fins que tingui un gruix de mig centímetre, aproximadament. Es talla en forma de donut, es posa sobre paper de forn i es torna a deixar una mitja hora.
Es posen els donuts al forn uns 15 minuts a 180º.
Un cop freds, es poden decorar al gust. Amb una cobertura de xocolata, pintant-los amb mantega i "engantxant-hi" sucre o fent una glasa de sucre i aigua que es "pinta" per sobre. També es poden obrir i farcir-los de Nutella.
No hay comentarios:
Publicar un comentario