Buscar este blog

Canelons de verdures i mató



Ingredients

  • 15 plaques de canelons
  • 2 porros
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 100 g de mató
  • 4 tomàquets
  • formatge parmesà
  • oli d’oliva verge extra
  • orenga
  • sal
  • pebre negre

Elaboració

Es talla la part blanca dels porros ben menuda. Es pela i es talla l’albergínia i el carbassó a dauets. En una paella on càpiga tota la verdura, amb un raig generós d’oli, es cou a foc lent el porro, uns 5 min. S'hi afegeix l’albergínia i el carbassó. Es cou a foc mitjà, uns 5 min més. Se salpebre, es posa sobre un colador i se deixa que perdi tot el líquid sobrer.

Es bullen les plaques de canelons 12 min. S'escorren i es col·loquen, encavalcades, sobre un drap humit.

En un bol, es barreja el mató amb les verdures fins a fer-ne una pasta. Es col·loca al centre de cada placa de caneló i s'enrotlla. Es posen els canelons en una safata per després poder-los gratinar.

Es fa una creu a la base dels tomàquets i s'escalden en aigua bullent, 30 s. Es refresquen immediatament i es pelen. Es treuen les llavors i es tallen a dauets. En una paella amb un bon raig d’oli, es couen els daus de tomàquet amb l’orenga i una mica de sal i pebre, uns 5 min.

Es cobreixen els canelons amb els dauets de tomàquet i s'espolsa tot amb formatge parmesà. Finalment, es gratina.


No hay comentarios:

Publicar un comentario