Ingredients
- 6 pomes (aprox. 1kg) del tipus Golden
- 2 ous mida L
- Sucre 50 g
- Mantega 20 g
- Llet a temperatura ambient 120 ml
- 1 beina de vainilla
- 70 grs farina
- 1 sobre de llevat de reposteria
- una mica de canyella
- Sal 1 mica
Elaboració
Es posen els ous en un bol amb el sucre, un pessic de sal, les llavors de la beina de vainilla i es bat fins que es tornin clars i escumosos.
Es fon la mantega al microones. S'afegeix la mantega, la llet i la canyella als ous batuts i es bat tot molt bé.
S'afegeix la farina prèviament tamisada i el llevat. Es bat fins a aconseguir una barreja homogènia.
Es pelen les pomes i es tallen molt fines i totes de la mateixa mida. Es fiquen les pomes amb la massa del pastís i es remou delicadament amb una espàtula de baix a dalt perquè quedi tot impregnat.
S'unta amb mantega un motlle de 18 cm. S'hi aboca la barreja del pastís i es sacseja una mica perquè el pastís s'assenti. S'enforna a forn calent a 180 º C durant 35-40 minuts. Si es vol que la superfície del pastís quedi més caramel·litzada, es posa un parell de minuts només al grill. Es desemmotlla quan el pastís està encara lleugerament tebi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario