Buscar este blog

Mandonguilles vegetarianes

 


Ingredients

  • 75 grs. de soja texturitzada
  • mig pebrot verd
  • mig pebrot vermell petit
  • 1 ceba petita o un porro
  • 2 dents d'all
  • espècies al gust: sal, pebre, comí, gingebre, orenga i cúrcuma
  • farina de civada
Per la salsa
  • tomàquet fregit (sempre en tinc de fons d'armari)
  • una ceba
  • una picada amb 1 all, 1 galeta Maria, julivert i avellanes (o ametlles, o pinyons)

Elaboració

Es posa la soja texturitzada a hidratar una mitja hora en aigua calenta.

Mentrestant, en una paella se sofregeixen els alls, els pebrots i la ceba. Quan està una mica fet, s'hi tiren la soja texturitzada i totes les espècies.

Un cop està tot ben integrat, s'hi tiren unes tres cullerades de farina de civada, per tal d'integrar-ho tot i que no es desfassin després. Es retira i es deixa refredar una mica.

Mentre es refreda la massa de les mandonguilles, es prepara la salsa. En una altra paella, s'hi tira mitja ceba picada, es deixa sofregir una mica i s'hi afegeix tomàquet fregit. Un cop està ben integrat, s'hi afegeix una picada feta amb 1 all, 1 galeta Maria, julivert i avellanes (o ametlles, o pinyons).

Quan la salsa estigui ja preparada, formarem les mandonguilles. Es formen amb la mà, apretant per tal que no es desfacin en la cocció i les passarem de nou en farina de civada (es poden passar per la paella per segellar-les, cosa que jo no faig).

Finalment, s'integren les dues elaboracions, o bé en una cassola, on es deixarà coure a foc baix durant ben be 20 o 25 minuts. O bé en la Crockpot, 1 hora en Alta.



No hay comentarios:

Publicar un comentario