Ingredients
- 75 grs. de soja texturitzada
- mig pebrot verd
- mig pebrot vermell petit
- 1 ceba petita o un porro
- 2 dents d'all
- espècies al gust: sal, pebre, comí, gingebre, orenga i cúrcuma
- farina de civada
- tomàquet fregit (sempre en tinc de fons d'armari)
- una ceba
- una picada amb 1 all, 1 galeta Maria, julivert i avellanes (o ametlles, o pinyons)
Elaboració
Es posa la soja texturitzada a hidratar una mitja hora en aigua calenta.
Mentrestant, en una paella se sofregeixen els alls, els pebrots i la ceba. Quan està una mica fet, s'hi tiren la soja texturitzada i totes les espècies.
Un cop està tot ben integrat, s'hi tiren unes tres cullerades de farina de civada, per tal d'integrar-ho tot i que no es desfassin després. Es retira i es deixa refredar una mica.
Mentre es refreda la massa de les mandonguilles, es prepara la salsa. En una altra paella, s'hi tira mitja ceba picada, es deixa sofregir una mica i s'hi afegeix tomàquet fregit. Un cop està ben integrat, s'hi afegeix una picada feta amb 1 all, 1 galeta Maria, julivert i avellanes (o ametlles, o pinyons).
Quan la salsa estigui ja preparada, formarem les mandonguilles. Es formen amb la mà, apretant per tal que no es desfacin en la cocció i les passarem de nou en farina de civada (es poden passar per la paella per segellar-les, cosa que jo no faig).
Finalment, s'integren les dues elaboracions, o bé en una cassola, on es deixarà coure a foc baix durant ben be 20 o 25 minuts. O bé en la Crockpot, 1 hora en Alta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario