Buscar este blog

Caldo de pollastre concentrat (Thermomix)


Ingredients
  • 2 pits o cuixes de pollastre, trossejades, sense pell ni os i sense tendons (500 g aprox.)
  • 450 g de verdures, variades trossejades (api, nap, ceba, all, porros, xirivia)
  • 4 branquetes d'herbes aromàtiques variades, només les fulles (romer, farigola, orenga, julivert)
  • 50 g de vi blanc i 30 g d'aigua
  • 100 g de sal marina (millor gruixuda)
  • 1 full de llorer
  • 1 clau d'olor
Elaboració

Es posa el pollastre al got i es tritura 5 segons a velocitat 7. Es reserva.
Es posen totes les verdures i les herbes al got i es piquen durant 10 segons a velocitat 5.
S'hi afegeix la sal, el pollastre picat, l'aigua, la fulla de llorer i el clau, i es programa 30 minuts a velocitat 2, temperatura Varoma. Es col·loca la cistella sobre la tapa del got en lloc del gobelet.

Es retira el cistell, es posa el gobelet i es barreja 1 minut a velocitat 10. 

Es pot congelar en una glaçonera per a un ús individual. La proporció és una culleradeta (1 glaçó aprox.) per cada 500 g d'aigua per obtenir 500 gr de líquid.


No hay comentarios:

Publicar un comentario